Kuvagalleria

Uusi hallituksen jäsen Merja Nieminen
Uusi varatoiminnantarkastaja Riitta Myller

13.11. ti Sääntömääräinen syyskokous

Kokousesitelmän aiheesta ”Mitä muutoksia Sote-uudistus terveydenhuoltoa ajatellen merkitsee?” piti terveysjohtaja Kari Kristeri.

Esitelmän jälkeen alkoi varsinainen syyskokous.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kirsti Norkamo ja sihteeriksi Maire Markkanen.

Hallituksen kokoonpano muuttui vain yhden jäsenen osalta, kun erovuoroisen Kaija Kivistön tilalle valittiin Merja Nieminen.

Uudeksi varatoiminnantarkastajaksi valittiin Riitta Myller.

Sirpa Kokko hoiti yhdistyksemme myyntipistettä
Puheenjohtaja Marjatta Nykänen, avauspuheenvuoro
Aino Niemi säestäjänään Pekka Ainali, piano
Lottaperinteen runon ystävät vasemmalta lukien:
Eija Pajari, Kaija Vesala, Katri Näppi, Marjatta Nykänen, Liisi Vaalivirta, Arja Leppänen, Sirpa Kokko
Diakoniatyön johtaja Eija Grönvall piti iltahartauden.
Okko Lakka säestäjänään Pekka Ainali, urut

VALOA PIMEYTEEN - RUNON JA MUSIIKIN ILTA

23.10.2018

Lokakuisena iltana yhdistyksemme ja Kouvolan seurakunta järjestivät yhteisen lämmihenkisen tilaisuuden Käpylän kirkossa. Kirkkosali täyttyi ääriään myöten runojen ja musiikin ystävistä.

Syyskauden 2018 avaus

Tuulensuojassa 25.9.2018.

Tilaisuuden avaussanat lausui puheenjohtaja Marjatta Nykänen ja hän toivotti osallistujat tervetulleeksi sekä tilaisuuden puhujat seurakuntapastori Ulla Koskisen, Suomen Lottaperinneliiton pääsihteerin Riitta Kokko-Parikan, Suomen Lottaperinneliiton puheenjohtajan Kaija Vesalan, sekä musiikin esittäjät Arvo Saariston ja Pekka Ainalin.

Kevätretki Kotkaniemeen,

P.E. Svinhufvudin kotimuseoon Luumäellä 29.5.2018.

Matkalle lähdettiin aurinkoisena kesäpäivänä ja bussi oli viimeistä paikkaa myöten täynnä.

Matkahan ei ollut pitkä, joten tunnin päästä puolet joukosta pääsi kahville ja toinen puoli museokierrokselle. Hetken päästä vaihdettiin osia.

Museolla oli pajon nähtävää ja mm. piha-alue oli kunnostettu alkuperäiseen asuunsa. Muoseolta oli mahtavat näkymät järvelle.

Matkan toinen osio kohdistui Luumäen kirkolle ja hautausmaalle. Hautausmaalla yhdistyksemme laski havuseppeleen P.E. Svinhufvudin ja hänen puolisonsa Ellenin haudalle.

Lopuksi vietimme yhteisen hetken Luumäen kirkossa, joka oli todella hieno ja lämminhenkinen.

**************************************

Kaunis sää suosi tapahtumaa ja yleisöä oli runsaasti.
Viimeiset ohjeet lipunkantajille ja seppelepartiolle.
Seppelepartiossa Marjaleena Kylmänen, Marjatta Nykänen, Eero Niinikoski.
Kouvolan Mieskuoro juhlisti tilaisuuden.
Puheenjohtaja Marjatta Nykänen avasi tilaisuuden.
Juhlapuhe kulttuurineuvos Eero Niinikoski
Fagotinsoittaja Kerttu Ren 10v. soitti Armas Järnefeltin kehtolaulun

Kunniakäynti Vapaudenpatsaalla

Kuusankoski 12.5.2018

**************************************

Yhdistyksen puheenjohtaja Marjatta Nykänen toivotti yleisön tervetulleeksi.
Runoryhmä: Eija Pajari, Arja Leppänen, Kaarina Mähönen, Sirpa Kokko, Marja Kuosmanen, Kaija Vesala
Aino Niemi lauloi Pekka Ainalin säestyksellä mm. Muista minua, säv. Toivo Kärki
Myllykosken kirkkokuoro joht. kanttori Risto Eskola

VALOA KOHTI - RUNON JA MUSIIKIN ILTA

Myllykosken kirkossa 18.4.2018 klo 18

**************************************

27.03. ti Maaliskuun lottailta ”Ortodoksinen pääsiäinen”

Isä Ville ortodoksikirkosta kertoi heidän pääsiäisen vietostaan.

Kirkon kuoro esiintyi.

Lisäksi esillä oli Helena Törmälän maalaamia ikoneita ja pääsiäismunia.

Runsas joukko oli kuuntelemassa esitelmää.

Kirkkokuoron esitys toi tilaisuuteen pääsiäisen odotustunnelman.

Isä Ville kehoitti käymään kirkossa mahdollisimman paljon ja sanoi, että ortodoksisen seurakunnan jumalanpalveluksiin voi tulla tutustumaan, vaikka ei olisikaan seurakunnan jäsen.

– Kirkkoon saa tulla ja saa istua, eikä ketään yritetä käännyttää, isä Ville lupasi.

"Ortodoksisissa jumalanpalveluksissa seisotaan siksi, että kirkkoon tullaan Jumalan kasvojen alle, ei tulla katsomaan, mitä tapahtuu, vaan olemaan tapahtumassa mukana. Kirkossa on kuitenkin tuoleja ja penkkejä, jos ei jaksa seisoa, voi istua. Tärkeintä on, että ajatukset ovat Jumalassa, ei jaloissa, kirkkoherra Ville Kiiveri kiteyttää".

**************************************

Kevätkokous alkoi Sakari Viinikaisen esitelmällä Suomen puolustusvoimat 100 vuotta
Kokousväkeä oli runsaasti paikalla ja esitelmän aiheet veivät kuulijat mukanaan.
Yhdistyksen kunniapuheejohtaja Kaija Vesala toimi kokouksen puheenjohtajana ja vei kokouksen joustavasti läpi.
Toimintakertomus ja yhdityksen talouteen liittyvät asiat hyväksyttiin yksimielisesti.
Vastuuvapaudet myönnettiin asianomaislle toimihenkilöille.
Lopuksi jaettiin jännittävän arpajaisen palkinnot.

Kevätkokous 27.02. ti ”Suomen puolustusvoimat 100 v”,
opetusneuvos Sakari Viinikainen.

**************************************

Lotta-Lauluja kirjan esittely ja laulutilaisuus Kettumäen palvelukeskuksessa 23.1.2018

Tilaisuuden avaussanat lausui yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Kaija Vesala.

Esittelijänä ja laulattajana toimi kirjan koonnut dir. mus. Jouko Törmälä ja säestäjänä Kuusankosken seurakunnan kanttori Timo Vikman.

Lottalaulut olivat tuttuihin sävelmiin uudelleen sanoitettuja Lotta-Lauluja, joten yhteislaulut raikasi Väentuvassa reippaasti.

**************************************

Osallistujia oli runsaslukisesti paikalla. Kappalainen Olavi Mäki-Patola toi seurakunnan tervehdyksen.
Marjaleena Kymäläinen sytytti kynttilät poisnukkuneiden muistoksi.
Arvo Saariston ja Pekka Ainalin musiikki syventi muistotilaisuuden tunnelmaa.
Airi Nieminen on valittu vuoden 2018 Lotaksi.

Uuden toiminkauden avaus Tuulensuojassa 23.1.2018.